Изложба на картини на децата от Център за демократично учене

Те творят, всеки миг, вдъхновяват се взаимно, откриват постоянно!
Когато растеш в свобода, творчеството не е просто предмет, който някой ти преподава. Творчеството го дишаш, усещаш, преживяваш във всичко, което правиш.

Те просто грабват четките, плискат бои, рисуват с пръсти, с уста, с крака, с цялото си същество. На листа изразяват себе си, своите вълшебни светове, своите реалности.
Небето няма нужда да е синьо, дървото може да е всякакво, четката е продължение на ръката.
Дали улицата ще е в небето, къщата ще е наопаки, рибите ще летят, тези деца ПЛИСКАТ живот!

Изложбата “ЖивопЛис” представя картини на децата от Център за демократично учене. Авторите са на възраст между 5 и 13 години, а творбите им носят дъх на детство, на смелост, простор, спонтанност, свобода!

Откриването на изложбата ще се състои на 16-ти ноември от 19.00ч в Дом на киното.
Ще имате възможност лично да се запознаете с младите автори и да разгледате техните творби. Ще можете да им споделите как преживявате картините им, да ги насърчите да продължат по творческия път, а защо не и да закупите някоя от техните творби. Няма да е изненада, ако това се окажат първите публично показани картини на бъдещи изключителни художници.
Творчеството е естествен процес при децата и когато този процес е подкрепен, даде му се размах и свобода, той естественно се превръща и в канал за изразяване, преживяване и съпреживяване. На изложбата ще имате удоволствието да видите част от този процес – да съпреживеете спонтанността и емоциите, запечатани в картините.
Изложбата ще продължи от 16-ти до 29-ти ноември.

Може да посетите и събитието във Фейсбук:
https://www.facebook.com/events/2050322701883954/

Очакваме Ви!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.