Среща за учене и обмен на опит по проект BUSTA – част І

/автор: Цветелина Коловска/

Цвети е един от основателите на Общност за демократично образование и част от учителския екип в ДемократичноТо от самото му създаване. Повече за нея можете да видите в ЕКИП.

————————————————————————————-

За част от нашите ученици учебната година започна малко нестандартно. Последна за тях дейност по проект BUSTA бе срещата за Учене и обмен на опит с другите партньори, която се проведе в рамките на пет дни в Белгия.

Нашите домакини от QUEST – QUality Education for Sustainable social Transformation ни бяха подготвили наситена и вълнуваща програма.

Всеки ден ни носеше нови вълнения и изненади, а ние бързаме да споделим и с вас!

Седем деца и трима възрастни от ДемократичноТо прекараха пет незабравими дни на учене и изследване. Очаквайте отделни статии за всеки един от дните, а днес споделяме с вас програмата ни за целия престой!

Отляво на снимката можете да видите отговорностите, които беше нужно всички гости (ученици и учители) на дома на организация QUEST да разпределим. 

В основната част на дъската ще видите богатата ни разнообразна програма, за която ще ви разкажем ден по ден – посещение на организация, занимаваща се с подготовка на кучета-помощници на хора с увреждания, посещение на педагогическа ферма с животни и растения (не знаете какво е “педагогическа ферма “? И ние! Но разбрахме и нямаме търпение да споделим с вас!), посещение на Европейския парламент и среща с работещи там в разясняване на механизмите на работа на системата за управление на ЕС, посещение на Музея на Европа, посещение на две демократични училища в Белгия и запознаване с нова концепция за училище- пътуващото училище, посещение на символа на Брюксел и Белгия  – Атомиум – където науката, изкуството, културата и архитектурата се срещат в едно, за да създадат едно от най-интересните пространства в международен мащаб.

Ако искате да научите повече за нашето училище, вижте ДемократичноТо и Ежедневие.

А в случай, че искате да запишете детето си при нас, пишете ни на dem.edu.bg@gmail.com, през Messenger във ФБ страницата ни или се обадете на Маги Благоева на 0877 058 841.